De Texelse kunstenares Angelina Stiehl

uniek, kwalitatief sterk en met hart en ziel gemaakt op het eiland Texel

Kunstenares Angelina Stiehl (1974) is geboren en getogen op Texel en heeft gestudeerd, gewoond en gewerkt aan de "overkant". Inmiddels is zij alweer lange tijd terug op Texel en heeft haar creatieve droom verwezenlijkt door full-time professioneel en intensief met de kunst bezig te zijn.

Met de passie van het eiland Texel in haar bloed vertaalt zij de schoonheid ervan naar diverse kunstvormen zoals schilderkunst, fotografie en andere beeldende kunst.

Door de jaren heen heeft zij een unieke eigen stijl ontwikkeld die door veel mensen gewaardeerd wordt. Haar kleurgebruik, lijnen en vlakverdeling zijn kenmerkend voor haar werk. Angelina gebruikt een kleur blauw in haar werk wat in de volksmond Angelina Blauw genoemd wordt.

De vele atelierbezoekers uit binnen en buitenland zijn zeer enthousiast over haar werk. Zij verlaten met een mooi kunstvoorwerp het atelier of laten geheel naar wens een schilderij, foto of ander kunstwerk maken.

Haar inspiratie komt van en door het eiland Texel met al haar schoonheid. Om inspiratie op te doen is zij vaak in de natuur te vinden en neemt zij graag een duik in de zee rondom het eiland. Ook maakt zij werken waarbij de inspiratie is opgedaan tijdens het reizen met de camper door Europa.

Kortom ,een kunstwerk van Angelina is uniek, kwalitatief sterk en met hart en ziel gemaakt op het eiland Texel en een verrijking van uw persoonlijke, zakelijke of openbare omgeving.

Exposities

Angelina exposeert jaarrond in haar eigen atelier, regelmatig ook op andere locaties en met de Texelse Kunstenaarsvereniging een aantal keer per jaar tijdens een gezamenlijke expositie.

Media

2012-2013 Angelina heeft meegewerkt aan het programma De Speld in de Hooiberg voor Talpa, SBS6.

2012-2013 Interview Texel Magazine over de kunst en als eerste trouwen op het Texelse strand. Inmiddels is Angelina fulltime professioneel kunstenares. Lees hier het interview uit 2012

2013-2014 Angelina heeft meegewerkt aan het programma van Rob Cerneus, waarbij hij een bezoek bracht aan haar oude atelier en ze samen Texel verkenden. kijk hier naar de video van Angelina en Rob in haar oude atelier

2015 Beschilderd strandhuis TEXEL KUNST Angelina Stiehl.

2015 Beschilderde Landrover TEXEL KUNST Angelina Stiehl

2016 Kunst in het verpleeghuis. Lees hier het krantenartikel.

2017 Drijvend kunstwerk TEXEL KUNST Angelina Stiehl VRIJHEID in de Roggesloot bij De Cocksdorp op Texel

2017-2018 Interieuw Texel Magazine over water als inspiratie Lees hier het interview uit 2017-2018

2018 Angelina is ook regelmatig in het nieuws met betrekking tot haar passie voor vogels. Op 24 september 2018 ontdekten zij samen met haar man een Scharrelaar op Texel. Dit is een zeer zeldzame waarneming op het eiland. De laatste keer dat een dergelijke vogel werd waargenomen was in 2005. Daarvoor in 1980.

2018 Angelina komt in december in het nieuws met betrekking tot de ontdekking van een nieuwe diersoort in Nederland op Texel

Lees hier het artikel in de Telegraaf of hier in PDF

terug naar boven