Kunstenares geboren en getogen op Texel

texel-kunst-angelina-stiehl-kunstenares-schilderij-deur-verpleeghuis-1

Oprichter van TEXEL KUNST, TEXEL DESIGN en TEGELTJES VAN TEXEL

Op Texel geboren als Angelina Stiehl (1974) en in 2010 getrouwd met Andre van der Vliet. Ze is opgegroeid en woonachtig op Texel.

Met de passie van het eiland Texel in haar bloed vertaalt zij de schoonheid ervan naar diverse kunstvormen zoals schilderkunst, fotografie en andere beeldende kunst, waaronder prachtige kunstwerken van staal.

Door de jaren heen heeft zij een unieke eigen stijl ontwikkeld die door veel mensen gewaardeerd wordt. Haar kleurgebruik, lijnen en vlakverdeling zijn kenmerkend voor haar werk. Angelina gebruikt een kleur blauw in haar werk wat in de volksmond Angelina Blauw genoemd wordt. Tevens gebruikt zij materialen in haar werk om de natuureffecten zoals het lichten van de zee en het Noorderlicht nog sterker te benadrukken.

De vele atelierbezoekers uit binnen en buitenland zijn zeer enthousiast over haar werk. Zij verlaten met een mooi kunstvoorwerp het atelier of laten geheel naar wens een schilderij, foto of ander kunstwerk maken.

Haar kunst vliegt de hele wereld over en is naast Europa onder andere te vinden in de Verenigde Staten, Afrika, Azie en Australie.

Inspiratie komt van en door het eiland Texel met al haar schoonheid. Om inspiratie op te doen is zij vaak in de natuur te vinden en neemt zij graag een duik in de zee rondom het eiland. Ook maakt zij werken waarbij de inspiratie is opgedaan tijdens het reizen binnen en buiten Europa.

Kortom, een kunstwerk van Angelina is uniek, kwalitatief sterk en met hart en ziel gemaakt op het eiland Texel.

ANGELINA IN DE MEDIA

Angelina en haar man Andre zijn als eerste op het Texelse strand getrouwd. Dit was tot hun huwelijk op 28 mei 2010 niet mogelijk. Ze konden wel op het strand van Den Helder of Vlieland trouwen. Dat was natuurlijk onmogelijk als echte Texelaars. Zodoende hebben zij de stoute schoenen aangetrokken en gepleit voor een huwelijk op het Texelse strand. Dat lukte! Dankzij de inspanningen van Angelina en Andre mag iedereen nu op het Texelse strand en zelfs overal op Texel trouwen.

Zie de oorkonde van de Gemeente Texel hier.

Artikel Texel Magazine over Angelina en haar kunst

Artikel Texelse Courant over Angelina die wandschilderingen maakt in het Verpleeghuis op Texel

Artikel Texel Magazine over het stalen kunstwerk Vrijheid met 7 opvliegende Lepelaars van Angelina

Artikel Telegraaf over Angelina die een lichtgevende worm heeft ontdekt op Texel

TV uitzending NH nieuws uit de kunst met Angelina en Rob.

EXPOSITIES

Angelina exposeert jaarrond in haar eigen atelier, tevens op diverse andere locaties en meerdere keren per jaar in gezamenlijke exposities.

terug naar boven
home